Over de therapie

Systeemtherapie

Gezinstherapie (ook wel systeemtherapie genoemd) gaat er van uit dat mensen niet los van elkaar staan. Je bent altijd onderdeel van een ‘systeem’, zoals je gezin. Het ontstaan van problemen, maar zeker ook het kunnen oplossen ervan, heeft dan ook alles te maken met de mensen om je heen. Daarom betrek ik gezinsleden bij de therapie.

Systeemtherapie helpt om elkaar beter te begrijpen en beter te communiceren. Je vindt gezamenlijke doelen en herontdekt wat je verbindt. Je leert beter op een lijn komen, constructief onderhandelen en handige afspraken maken.

Bij systeemtherapie komt iedereen aan bod, zowel klein als groot. Al naar gelang wat bij jullie past wisselen we praten af met doen: een spel, tekenen of een eenvoudige oefening. Er is ruimte voor humor en speelsheid. Ik werk praktisch en doelgericht en zal jullie geregeld een opdracht of ‘huiswerk’ meegeven. Naast sessies waarin jullie gezamenlijk naar de therapie komen, kunnen ook individuele afspraken zinvol zijn. Dit bepalen we in overleg.

Lijkt het je wel wat, maar weet je niet zeker of de rest van je gezin het wel zou willen? Of ben je gescheiden en vraag je je af of je de andere ouder hierin meekrijgt? Ook daarover kan ik met je meedenken en onderzoeken wat er mogelijk is.

Lees meer over het aanbod van Gezinstherapie de Korenwolf:

Hoe lang duurt een therapie?

Dit zal per situatie verschillen. Na de kennismaking zal ik voor jullie een inschatting maken, zodat je weet wat je kan verwachten. Vaak is het goed om met een serie van 5 sessies te beginnen. Dit leidt dikwijls al tot merkbare verbetering. Hierna bepalen we samen wat er nog meer nodig is.